Акції компанії
Є запитання?

пн-пт з 8:00 до 17:00

перерва з 12:30 до 13:30

Новини

28 березня 2018, 14:09
Будьте готові! Уряд дозволив ДСНС проводити планові перевірки

Прем’єр-міністр доручив Міністерству внутрішніх справ та Державній службі з надзвичайних ситуацій перевірити всі дошкільні, навчальні та громадські заклади

 

Сьогодні, 28 березня, Прем’єр-міністр України дав доручення Міністерству внутрішніх справ та Державній службі з надзвичайних ситуацій перевірити всі дошкільні, навчальні та громадські заклади.

«Нам потрібна дуже жорстка система контролю за пожежною безпекою. Ми прийняли рішення дозволити ДСНС перевіряти школи, садочки, місця скупчення людей на предмет безпеки. Від Уряду даю доручення МВС та ДСНС, разом з іншими органами влади, місцевої влади, розпочати масштабну перевірку торгових центрів, кінотеатрів, шкіл, садочків, дитячих клубів», ‑ заявив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр України наголосив, що особливу увагу треба приділити протипожежній сигналізації та засобам пожежогасіння.

«Ми зробимо інформацію, яка стосується пожежної безпеки, абсолютно публічною. Також ДСНС будуть зобов’язані зробити державний реєстр відповідності публічних закладів на предмет безпеки», ‑ сказав він.

Нагадаємо, що постановою КМУ від 18.12.2017 р.  №1104  Державну службу з надзвичайних ситуацій частково виведено з-під дії мораторію. 

Відтак ДСНС та її територіальним органам Уряд дав зелене світло в частині здійснення державного нагляду (контролю) стосовно закладів оздоровлення та відпочинку дітей, інтернатних закладів, закладів дошкільної освіти, загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, спеціалізованої освіти, а також суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику (у тому числі об’єктів паливно-енергетичного, військово-промислового комплексів, об’єктів підвищеної небезпеки, хімічно-небезпечних об’єктів та об’єктів висотного будівництва).

Як повідомляють у МВС, дія постанови поширюється і на такі об'єкти, як торговельно-розважальні центри, а також інші об'єкти із масовим перебуванням людей, які є суб’єктами господарювання з високим ступенем ризику і перевірятимуться відповідно до затвердженого графіку.

Річний план здійснення заходів державного нагляду (контролю) Державної служби України з надзвичайних ситуацій на 2018 рік зі змінами, передбаченими постановою №1104, вже оприлюднено на офіційному веб-порталі ДСНС. Він налічує 38 361 підприємств та підприємців.